Terima Kasih | WanMutiara
Bahan A- pukul sehingga kembang
250 gm butter
200 gram castor sugar
1 cawan susu pekat
Bahan B
250 gm tepung kek
Bahan C
4 biji telur A di pukul sedikit
5 cawan susu segar/perahan oren
Esen vanila
Sedikit koko
Cara membuatnya
Pukul butter dan gula sehingga kembang dan masukkan susu pekat
Pukul lagi.
Masukkan telur sedikit2. putar kelajuan perlahan.
Masukkan telur dan di pukul dengan kelajuan perlahan.
Masukkan esen vanila dan kacau rata.
Akhir sekali masukkan tepung yang berselang dengan susu cair.
Bahagi kepada 3 bahagian.
Letakkan bahagian pertama dan ayak koko
Letakkan bahagian kedua dan ayakkan koko buat lagi untuk lapisan
Kedua. Bakar dengan 150 mengikut kepanasan oven masing2. Acuan 7×7
Tiada ulasan:
Catat Ulasan