atelierchristine.com
Bahan-bahan :
Bahan Karamel
75g gula pasir
10ml air
Cara
1.Masukkan gula dan air dalam periuk dan masak hingga bertukar warna keperangan.
2.Tutup api dan tuang dalam bekas kecil.
3.Biarkan sejuk dan mengeras.
Bahan Custard
400ml susu cair
20g coklat chip ( semi-sweet )
3 biji kuning telur
2 biji telur
65g gula pasir
Cara
1.Whisk telur dan kuning telur bersama gula hingga gula larut.
2.Panaskan susu hingga berwap.
3.Masukkan coklat dan gaul hingga coklat llarut.
4.Tuang dan tapis dalam bancuhan telur tadi sambil whisk sebati.
5.Kemudian tuang dalam bekas yang berisi karamel tai.
6.Ambil loyang dan tuang air panas di dalamnya.
7.Kemudian susun bekas yang berisi puding karamel tadi ke dalam loyang yang berisi air panas.
8.Bakar 20 - 25 minit 150'c ( waterbath )
9.Biarkan sejuk 2 - 3jam
Tiada ulasan:
Catat Ulasan