Terima Kasih | Kak Anie Kue
INTI
500gm kurma yg d buang biji n d cincang halus ataupn d mesin
1sudu besar gula
1sudu besar minyak sapi
Caranya..
Cmpurkn kesemuanya dlm kuali n gaul hgga sebati dgn api yg perlahan..
PASTRI
500gm marjerin
250gm gula aising
1kg tepung gndum
Esen vanila
Caranya
Pukul marjerin n gula hgga kembang..masukkn esen vanila..kemudian masukkn tepung..
CARA MELAPIS N MENCANAI LAPIS KURMA
utk inti..timbang inti 250 gm n.masukkn ke dlam plastik 12x18 n canai mnjadi 2kpg..canai 12x12..
Utk pastri..tombang adunan 500gm ..canai dlm plastik 12x18..sebanyak 3 kpg..12x12..
Kemudian lapis pastri plg bawah..selang seli dgn inti..3 bhagian pastri..2 bhagian inti.. jgn lupa plastiknye di buang ye.. lps tu blh lh di potong.. kemudian sapu telo yg d letakkn pewarna kuning n d tabur dgn poppy seed..susun dlm loyang n bakar selama 30 min..blh di susun rapat sbbbiskut ini x kembang..
Tkasih krn sudi kongsi ilmu...
BalasPadam