Bahan-bahan ( LOYANG 8 inchi diameter )
* 4 biji Telur
* 125g Gula Kastor
* 1/2 sb Ovalet
* 190g Tepung Superfine
* 220g Butter
* 2 sb Susu Pekat
* 1 st Esen Vanilla
Cara Penyediaannya :
1. Pukul telur, gula & ovalet sehingga kembang & pekat. Masukkan tepung yg di ayak sedikit2 sehingga sebati.
2. Di bekas berasingan, pukul mentega & susu pekat sehingga kembang. Masukkan esen vanilla.
3. Satukan kedua2 adunan sehingga sebati.
4. Lapik kertas & minyakkan tin kek. Kukus selama 1 jam dgn api sederhana. Api yg terlalu kuat akan menyebabkan permukaan kek merekah. Pastikan air betul2 menggelegak sebelum mengukus.
Selamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan