- 1 cawan tepung kastard
- 3/4 cawan gula ( kalau tak suka manis boleh kurangkan lagi )
- 2 1/2 cawan air
- 1 cawan susu cair
- 1 tin jagung ( kalo nak kurangkan letak 1 cawan pon ok )
- 3/4 cawan gula ( kalau tak suka manis boleh kurangkan lagi )
- 2 1/2 cawan air
- 1 cawan susu cair
- 1 tin jagung ( kalo nak kurangkan letak 1 cawan pon ok )
Cara-cara :-
- masukkan tepung kastard dan air, kacau hingga sebati sehingga takdek ketul2 tanpa diletakkan atas api.
- masukkan kesemua bahan2 dan letakkan atas api perlahan
- kacau sampai likat pekat berkilat
- tutup api dan masukkan kedalam bekas
- sejukkan dan letak dalam peti ais.
- sedia dihidangkan sejuk2 !
- masukkan kesemua bahan2 dan letakkan atas api perlahan
- kacau sampai likat pekat berkilat
- tutup api dan masukkan kedalam bekas
- sejukkan dan letak dalam peti ais.
- sedia dihidangkan sejuk2 !
Selamat Mencuba !
Tiada ulasan:
Catat Ulasan