Terima Kasih | Nor Hamiza
- Small Coco Crunch
- Coklat
- 1/2 Cawan minyak masak
Bahan yang diperlukan ketika membuat chocojar kali ni sangat simple dan senang didapati di kedai yang berhampiran jadi tak ada alasan untuk tidak buat sendiri ya !
Cairkan dulu coklat guna teknik double boil yang penting kena letak minyak sikit untuk elakkan daripada coklat tu beku semula. Bila coklat dah cair, boleh gaulkan dengan coco crunch sehingga rata. Boleh mula packing mengikut bekas yang kita nak.
Proses pembuatan chocojar juga tidak susah, hanya perlukan 3 langkah mudah yang perlu korang ikuti. Jadi, selepas ini korang bolehlah buat sendiri dekat rumah, senang pon senang kan? lepas tu boleh kongsi dengan kawan-kawan dekat office.
P/S : Anda juga boleh meletak seberang topping kegemaran anda mengikut kesesuian ya.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan