Terima Kasih | FB Ozleen Muhi
japanese cotton cheese cake
bhn A
250gm creamcheese
150gn yogurt perisa asli
100 ml susu segar
70gm gula kastor
50 gm mentega
1 sudu teh pes lemon
80gm tepung kek- diayak
6 bj kuning telo gres A
bhn B
70 gm gula kastor
6 bj putih telo gred A
1/4 sudu teh cream of tartar
griskan acuan yg bole buka bawah or tepi (spring foam)9" or 10" lapik kertas baking
masukkan creamcheese,mentega,gula kastor,dan susu segar ke dalam periuk..cairkan cara double boiler..kacau hingga pekat.
kemudian masukkan kuning telo, pes lemon dan yogurt..kacau sebati dan sejukkan
satukan bahan B ..pukul hingga menjadi merique
tuangkan ke dalam adunan A..kaup balik hingga sebati
tuang adunan ke dalam acuan dan ratakan...
bakar secaca "steam bake" selama 1 1/2 jam
sejukkan
bru keluarkan dr loyang
Tiada ulasan:
Catat Ulasan