Terima Kasih | Zura Zura
Sebelum ni tercari-cari nama biskut 🍪 ni..
makan sedap tp xtau namanya...
alahai😄😄
akhirnya jumpa juga...
casablanca delight pelangi
Resipi asal: Chef Zubaidah
(Diolah Resepi utk seketul buttercup)
Bahan A
250gm Mentega (saya guna buttercup)
40gm Shortening
130gm Gula Kastor
40gm Shortening
130gm Gula Kastor
Bahan B
60gm Nestum - panggang dan kisar kasar
60gm Oat- Panggang Dan Kisar
30gm Serbuk Badam( saya xbubuh,lupa nk beli)😂😂
40gm Bijan Hitam
60gm Oat- Panggang Dan Kisar
30gm Serbuk Badam( saya xbubuh,lupa nk beli)😂😂
40gm Bijan Hitam
Bahan C
50gm Tepung Jagung
20gm Tepung Beras
300gm Tepung Gandum
20gm Tepung Beras
300gm Tepung Gandum
Hiasan : saya guna colour rice saja😬😬,
kuning telur
kuning telur
Cara-cara
1. Masukkan bahan A kemudian bahan B dan uli sebati.
2. Masukkan ketiga- tiga tepung (bahan c) sedikit demi sedikit sehingga doh selesa dipegang kemudian canai menjadi kepingan nipis.
3. Terap dgn acuan yg dikehendaki dan sapukan kuning telur dan hias colour rice.
4. Bakar pada suhu 150c selama 30 minit atau sehingga kekuningan.
1. Masukkan bahan A kemudian bahan B dan uli sebati.
2. Masukkan ketiga- tiga tepung (bahan c) sedikit demi sedikit sehingga doh selesa dipegang kemudian canai menjadi kepingan nipis.
3. Terap dgn acuan yg dikehendaki dan sapukan kuning telur dan hias colour rice.
4. Bakar pada suhu 150c selama 30 minit atau sehingga kekuningan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan