Terima Kasih | Nor Hasyila
-500g-tepung high protein*
-300ML air ais*
-1 bji telur*
(telur bncuhkn dgn air ais)
-80g gula kastor*
-11g susu tepung nespry*
-yis 11g*
-gram 1 SDT
-35g butter cup
-35g pure butter(tatura butter)
-10g K Fine(super krim)
👇👇👇👇
Mixkan bhn brtnda * dlm 1/2 jam..kemudian msukkn Gram,butter cup,pure butter dan last skli K-fine...truskn mix shingga elastik.
#Pastikan mixcer industri.klau mixcer biasa jgn dok gagah nti ptah mixcer angpa
#yg x dak mixcer indstri blh pkai bredmaker(bhn bsh dibawah,bhn kering diatas cara mggunakan kaedah brdmker)
#kedua2nya x dak blh uli pkai tgn slama 45 mnit
#tggu naik dan tekn adunn x belubang,blh buangkn angin dan blh bult2kn letk didlm loyg.
#stelah naik kembg elok,taburkn gula kastor dan parutkn cheese(chedar parut).x dak sukatan.agk2 kita ja
#pnskn oven dan bkr suhu 180 slama 20 mnit.(ikut oven msing2,stiap oven suhu x sma)
❤selamat mencuba...ikhlas dri kk syila😘
Tiada ulasan:
Catat Ulasan