Terima Kasih | Sufinaz Zainuddin
Tips untuk menghasilkan PUDDING CARAMEL yang perfect tekstur nya lembut gebus mulus tiada berongga dan senang untuk kita handle supaya tak pecah. In Sha Allah berjaya hidangkan dengan kembang hidung 😄😄
Resepi di bahagian gambar.
TIPS :
1) pakai bekas kecik - ramekin @ bekas dadih. senang nak umpil
2) jgn blender. kacau slow dgn whisker. supaya tak byk bubble. kalau ada bubble, tunggu bubble hilang
3) penutup periuk kukusan dibalut kain. supaya tak ada wap air kena kat bahan kita.
4) api slow ja once start sampai sudah mengukus. masa masak air tak apa api besar, tapi once letak adunan, air tak boleh mendidih.
2) jgn blender. kacau slow dgn whisker. supaya tak byk bubble. kalau ada bubble, tunggu bubble hilang
3) penutup periuk kukusan dibalut kain. supaya tak ada wap air kena kat bahan kita.
4) api slow ja once start sampai sudah mengukus. masa masak air tak apa api besar, tapi once letak adunan, air tak boleh mendidih.
selamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan