HOT

Post Top Ad

Samperit Cheese Unicorn

Terima kasih | Aisyah Zulaikha


250gm butter (sy suka guna farmcow)
50gm cream cheese (ni bahan yg sy tambah sendiri.x kisah apa2 brand pun tp sy guna tatura)
stgh tin susu pekat manis
4sudu membukit tepung custard
400gm tepung jagung
sedikit esen vanilla


Sy x aduk guna mixer ye..sy guna sudu je..masukkan semua bahan kt atas tu kecuali tepung custard n jagung..dah sebati,baru masukkan tepung sikit demi sedikit..uli sampai jd doh yg lembut then boleh terapkan guna acuan..sy gunakan acuan tembaga bunga pecah 15..bakar pada suhu 170°c 30mnt..ikut oven masing2.. (sy bahagikan 3 bhgn..adunan dah berwarna kuning,jd lg 2 bhgn sy gunakan warna pink dan biru.nnt akan dpt warna hijau & purple sendiri)
Resepi ni buat biskut sy melting sgt bila masuk mulut dan kelopak dia x layu.anak2 suka sgt2..

Selamat mencuba ya..!! 😊😊

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Post Top Ad

Halaman