Resepi Kek Butter



Terima Kasih | WanMutiara

Bahan A- pukul sehingga kembang

250 gm butter
200 gram castor sugar
1 cawan susu pekat


Bahan B

250 gm tepung kek


Bahan C

4 biji telur A di pukul sedikit
5 cawan susu segar/perahan oren
Esen vanila
Sedikit koko


Cara membuatnya

Pukul butter dan gula sehingga kembang dan masukkan susu pekat
Pukul lagi.
Masukkan telur sedikit2. putar kelajuan perlahan.
Masukkan telur dan di pukul dengan kelajuan perlahan.
Masukkan esen vanila dan kacau rata.
Akhir sekali masukkan tepung yang berselang dengan susu cair.

Bahagi kepada 3 bahagian.
Letakkan bahagian pertama dan ayak koko
Letakkan bahagian kedua dan ayakkan koko buat lagi untuk lapisan

Kedua. Bakar dengan 150 mengikut kepanasan oven masing2. Acuan 7×7
Share on Google Plus

About

Follow Pinterest Untuk Dapatkan Pelbagai Resepi Terbaru Yang Menarik Dan Juga Jangan Lupa LIKE Facebook kami!

0 comments:

Post a Comment