Resepi Biskut Jejari Nestum Roti Gardenia




Terima Kasih | Atilia Aida

Seriuss sedap rangup! 


  



Sebab kat rumah jenis kena sentiasa ada bahan kunyah. So, saya buat ni simpan dalam bekas buat makan smbil tengok tv. 😋

Guna 3 bahan ja:
1-roti gardenia
2-coklat masakan (sbb ni ja ada kat rumah.)
3-nestum
.
Tak payah susah2 nak bancuh tepung. N sesuai utk sapa2 yg kurang minat tepung2 ni..


Roti gardenia saya potong bentuk jari2. Potong guna gunting ja. Masuk dlm bekas utk bakar dalam oven. Kalau xda oven boleh gorwng kering dalam belanga ja..

Siapkan bahan untuk salut jejari. Coklat masakan tu saya double boil.. N masukkn air sikit sebab xnak pekat sangat takut muak coklat banyak.. Roti yg dah dibakar (ada yang hangit sikit sebab buat smbail masak benda lain. Terlepas pandang 😅). N nestum dan bekas nk simpan jejari nestum..

celupkan jejari dalam coklat masakan

Then celup pula dalam nestum.


Share on Google Plus

About

Follow Pinterest Untuk Dapatkan Pelbagai Resepi Terbaru Yang Menarik Dan Juga Jangan Lupa LIKE Facebook kami!

0 comments:

Post a Comment