Resepi Biskut Koko Rangup




Bahan-bahan ( saiz acuan 21x8cm )

(**)50g mentega tanpa garam
(**)70g tepung
(**)15g serbuk koko
(**)1/8 sk serbuk kulit kayu manis
(**)1/4 sk baking powder
(**)40g gula perang
(**)2 cubit garam


Cara-cara

(**)1. potong mentega 1 cm. pastu masukkan ke dalam peti sejuk. Panaskan oven ke 180C. Alas dulang/acuan dengan oven peper
(**)2. Ayak semua bahan-bahan yang bertanda *. Keluarkan mentega tadi dari peti sejuk. Ramas-ramaskan dengan bahan ayak sehingga jadi berketul-ketul.
(**)3. Ambik 2/3 dari adunan tadi. Masukkan ke dalam acuan dan tekan-tekan biar jadi sekata dan padat.
(**)4. Ambik adunan yang selebihnya tabur-taburkan ke atasnya.
(**)5. Bakar selama 25-30 minit.
(**)6. Potong memanjang 1-1.5cm ketika masih panas-panas. Kemudian sejukkan.
Share on Google Plus

About

Follow Pinterest Untuk Dapatkan Pelbagai Resepi Terbaru Yang Menarik Dan Juga Jangan Lupa LIKE Facebook kami!

0 comments:

Post a Comment