Resepi Kek Aiskrim Kit Kat.


Baru keluarkan dari peti sejuk setelah semalaman. Itu yg coklat nampak berais πŸ˜„.


Bahan2 yg saya gunakan. Aiskrim, kitkat, m&m's, marshmallow, kek Apollo & coklat utk hiasan. Terpulanglah kpd anda nak beli byk mana bahan2nya. Kalau nak simple boleh beli satu perisa aiskrim & kitkat shj.


Susun kitkat mcm dlm gambar dlm loyang springform. Loyang tu mesti ada kalau x macamana nak keluarkan kek nanti


Lebihan kitkat lps susun dlm loyang blh dipotong kecil macam dlm gambar utk hiasan


Saya potong dua kek Apollo & susun sbg base/dasar kek. Kalau xnak pun xpe. Ada satu video tu saya tgk dia cuma guna 2 bahan-aiskrim & kitkat. Xde base pun


 First layer ~ sendukkan aiskrim & ratakan/padatkan


Susun marshmallow & potongan kitkat. Letak dlm freezer sekejap supaya aiskrim membeku sblm letak next layer


Ini layer yg ketiga & last (layer ke2 sama spt first layer, cuma saya letak aiskrim berbeza perisa). Hias topping sesuka hati.


Kek dan siap 'pasang' πŸ˜… dan boleh letak dlm freezer. Sebelum tu balut kek dgn cling wrap 2-3 lapis




Share on Google Plus

About

Follow Pinterest Untuk Dapatkan Pelbagai Resepi Terbaru Yang Menarik Dan Juga Jangan Lupa LIKE Facebook kami!

0 comments:

Post a Comment