HOT

Post Top Ad

Resepi Biskut Swiss Tart





Menggoda tak Swiss Tart saya? Resepi sy ambil dlm group ni juga,TQ penyumbang resepi..resepi asal dlm sukatan gram, disebabkn xde digital scale,sy convert ke sukatan cawan..

Bahan2nya:

1 ketul buttercup (250gm)
3/4 cawan gula aising
1 1/2 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan tepung jagung
1 sk esen vanilla
5 sudu besar coklat rice
Filling strawberi secukupnya
Cara2nya:

🍪mix butter & gula aising ( sy kacau guna senduk kayu je)
🍪 masukkan esen vanilla- mix sebati
🍪 masukkan tepung- mix sebati
🍪 terap guna acuan untaian.
🍪 pipekan filling strawberi atas doh.
🍪 bakar suhu 160°c selama 20 min atau bergantung pd oven masing².
Selamat mencuba.... 😍

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Post Top Ad

Halaman