Bahan2:
250gm Butter
500mls Susu FCM Dutchlady
100gm Almond nibs
100gm Almond powder
200gm Coklat masakan
100gm Coklat cip putih
1 Senduk makan serbuk Koko
1 Senduk makan serbuk Milo
2 Bungkus Roti Marie
Cara2:
Panaskan kuali dgn api sederhana... masukkan butter dan kuar sampai hancur
Masukkan susu FCM Dutchlady
Kemudian masukkan Coklat masakan & Coklat cip putih...Gaul sampai sebati
Masukkan pula serbuk Koko, serbuk Milo, serbuk Almond & Almond nibs
Kemudian baru masukkan roti Marie
Gaulkan sampai sebati & betul2 pekat
Bila dah cukup pekat sila tuang dalam acuan size 8 @ 9... sila tekan sampai padat Dan permukaan kek nampak cantik & kemas
# Alaskan plastik dalam acuan supaya kek senang untuk di keluarkan...
Bila kek dah tak berapa panas bolehlah dimasukkan ke dalam peti ais supaya kek senang dipotong & nampak cantik...😊😊😊
Tiada ulasan:
Catat Ulasan