Resepi Biskut Coklat Cornflake


Waktu memasak : 30 minit
Saiz hidangan untuk : 60 biji
Cara memasak : Bakar

BAHAN-BAHAN:

BAHAN A:
300gm coklat masakan
2 sudu teh shortening

BAHAN B:
100gm cornflakes
40gm badam cincang -dibakar selama 10 minit
Sedikit badam cincang -untuk hiasan
Sedikit coklat putih -untuk hiasan

CARA MEMASAK:
Cairkan bahan A dengan kaedah ‘double boiler’ kemudian masukkan kesemua bahan b.
Gaulkan dan pastikan kesemuanya bersalut rata.
Sudukan ke dalam cawan kertas dan taburkan badam cincang di atasnya.
Biarkan coklat keras kemudian hiaskan dengan coklat putih di atasnya.
Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
Share on Google Plus

About

Follow Pinterest Untuk Dapatkan Pelbagai Resepi Terbaru Yang Menarik Dan Juga Jangan Lupa LIKE Facebook kami!

0 comments:

Post a Comment