Resepi Biskut Kelapa Comel



Bahan-bahannya :- 

1. 250 gm butter 
2. 200 gm gula kastor 
3. 1 kuning telur
4. 1 s/k esen vanilla
5. 2 cawan kelapa kering
6. 1/2 cawan nestum halus
7. 1 1/4 cawan tepung ubi
8. 1 1/4 cawan tepung gandum/rose (ayakkan) 

9. Coklat yang dicairkan/Ceri untuk hiasan

Cara2nya :-

1. Pukul butter dan gula hingga sebati.
2. Masukkan kuning telur, esen vanilla dan kacau rata.
3. Masukkan bahan2 kering berselang seli dan gaul rata.
4. Bentukkan mengikut kesukaan anda.
5. Bakar dalam suhu 170C selama 15 minit atau sampai masak.
6. Sejukkan dan hias dengan ceri atau lorekan coklat cair.
Share on Google Plus

About

Follow Pinterest Untuk Dapatkan Pelbagai Resepi Terbaru Yang Menarik Dan Juga Jangan Lupa LIKE Facebook kami!

0 comments:

Post a Comment