Bahan A
1 tin susu cair
5 sudu bear gula
3 biji telor gred A
1 sudu kecil esen vanila
Bahan B
1 tin susu cair
5 sudu besar gula
3 biji telor gred A
1 sudu besar coffee emulco (bahan asal : 4 sudu besar serbuk koko)
Bahan C
2 sudu bear gula - hanguskan dan campur 4 sudu besar air panas
atau boleh guna 2 sudu besar madu
Cara Membuat
Kacau bahan A dan bahan B dalam dua bekas berasingan.
Tapiskan.
Panaskan periuk kukusan, masukkan gula hangus atau madu dalam loyang 8 x 8 inci (*ummi guna loyang bulat berdiameter 7 inci).
Bahagi dua setiap adunan dan tuangkan separuh dari adunan A dalam loyang.
Kukus selama 5 minit atau hingga masak.
Bila dah masak, tuangkan pula sukatan yang sama bagi adunan B atas adunan A. Ulang A dan B berselang seli hinga habis.
Sejukkan dan terbalikkan ke dalam pinggan hidangan. Potong dan hidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan