HOT

Post Top Ad

Resepi Pudding Karamel Berlapis Coklat



Bahan A

1 tin susu cair
5 sudu bear gula
3 biji telor gred A
1 sudu kecil esen vanila

Bahan B

1 tin susu cair
5 sudu besar gula
3 biji telor gred A
1 sudu besar coffee emulco (bahan asal : 4 sudu besar serbuk koko)

Bahan C

2 sudu bear gula - hanguskan dan campur 4 sudu besar air panas
atau boleh guna 2 sudu besar madu

Cara Membuat

Kacau bahan A dan bahan B dalam dua bekas berasingan.

Tapiskan.

Panaskan periuk kukusan, masukkan gula hangus atau madu dalam loyang 8 x 8 inci (*ummi guna loyang bulat berdiameter 7 inci).

Bahagi dua setiap adunan dan tuangkan separuh dari adunan A dalam loyang.

Kukus selama 5 minit atau hingga masak.

Bila dah masak, tuangkan pula sukatan yang sama bagi adunan B atas adunan A. Ulang A dan B berselang seli hinga habis.

Sejukkan dan terbalikkan ke dalam pinggan hidangan. Potong dan hidang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Post Top Ad

Halaman